Uitzendbureaus bezorgen vrouwelijke technici banen

0

Een op de vijf vrouwelijke techneuten vindt een nieuwe baan via een uitzendbureau.

Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

Zo´n 138.000 Nederlanders met een technisch diploma hebben in de afgelopen 12 maanden een baan gevonden bij een nieuwe werkgever. Terwijl mannelijke technici bij het vinden van een baan vooral succesvol zijn via het persoonlijke netwerk, schakelen vrouwelijke techneuten vooral uitzendbureaus in.

Vacatures
Behalve dat vrouwelijke en mannelijke technici in het laatste jaar op een andere manier aan een baan zijn gekomen, hebben ze zich ook op een andere wijze georiënteerd op de arbeidsmarkt. Overeenkomstig is dat zowel mannen als vrouwen het meeste gebruik maken van vacaturesites.

Vrouwen bezoeken ook onderscheidend vaak de sites van bedrijven zelf en één op de vier oriënteert zich via school en campus recruitmentactiviteiten, terwijl slechts één op de tien mannen dat doet. Mannen gebruiken nog relatief vaak de betaalde krant om een vacature te vinden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer