Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Flexmarkt. Klik hier
Arbeidsmarkt

Nieuws 2132 bekeken 2 reacties

Please Payroll boekt omzetstijging van 24 procent

Please Payroll heeft in 2011 de omzet met 24 procent zien groeien. Vooral sectoren als de horeca, de bouw en de automatisering lieten een sterke groei zien.

De omzet in de horeca en de bouw steeg met 37 procent, maar ook in een branche als de automatisering was er sprake van 28 procent groei, aldus Please Payroll. Het aantal klanten nam in 2011 met 17 procent toe tot 619. Het aantal Please-medewerkers (5300 in 2011) steeg met ruim 22 procent ten opzichte van het vorige jaar.

“Om de groei de komende jaren in goede banen te kunnen leiden zal Please in 2012 fors blijven investeren in nieuwe IT-toepassingen en HR-gerelateerde systemen,” aldus het payroll-bedrijf.

Omzetgroei

De totale omzetgroei lag ongeveer zes keer hoger dan de gemiddelde omzet in payrollbranche in 2011 (bron: VPO). Volgens Please Payroll is de algemene groei van payroll toe te schrijven aan het midden- en vooral kleinbedrijf dat payrolling sneller omarmt dan algemeen werd aangenomen. Om die reden verwacht Please dat zowel de groei als de outperformance ten opzichte van de branche dit jaar zal doorzetten.

Overheid

De vraag naar payrolling groeide niet alleen in het MKB, maar ook bij grote bedrijven, stelt Please Payroll in een persbericht. “Daarnaast ontdekt ook de overheid deze flexibele arbeidsverhouding met als gevolg een sterke stijging van payrolling in de publieke en semi-publieke sector.

Uitbesteden

“Opmerkelijk is ook dat de uitzendbranche, detacheerders en werving & selectie-bureaus de volledige payrolladministratie uitbesteden. Bij Please groeide de omzet in deze branche vorig jaar met maar liefst 68 procent, waarmee het de derde grootste klantengroep is met een omzetaandeel van bijna 11 procent,” aldus het bedrijf.

2 reacties

  • no-profile-image

    Wimbro

    Prima dat het goed gaat met payrolling, jammer dat ze alleen maar jonge mensen aannemen en niet, zoals ik 55+ers.

  • no-profile-image

    Angela

    Please neemt ook oudere medewerkers aan. Er wordt geen onderscheid gemaakt in leeftijd bij Please payroll

Of registreer je om te kunnen reageren.