Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Flexmarkt. Klik hier

CEO Van Campenhout verlaat USG People, CFO Zandbergen neemt stokje over

1969

Topman Herman van Campenhout verlaat USG People. Hij wordt opgevolgd door de huidige CFO Rob Zandbergen. De huidige Executive Board wordt uitgebreid met drie personen.

Herman van Campenhout heeft de afgelopen vier maanden niet kunnen overtuigen als CEO van USG People. Er is "te weinig chemie" aldus de uitzendgroep. Zijn plek wordt per 1 juli overgenomen door de huidige CFO Rob Zandbergen, die al eerder interim-topman was. Ditmaal is de overstap blijvend en is USG People naarstig op zoek naar een nieuwe CFO. Tot die tijd vervult Zandbergen beide functies.

Analisten reageerden enthousiast op het nieuws, aldus de beursnieuwssite Koersalarm. Er werd getwijfeld aan de ervaring van Van Campenhout, een nieuwkomer in de uitzendbranche. Zandbergen daarentegen maakte zijn entree al in 2003 bij uitzendbedrijf Solvus, dat in 2005 werd overgenomen door USG People.

USG People gaat bovendien de tweekoppige Executive Board omvormen naar een vijfkoppige Raad van Bestuur. De nieuwe toetreders zijn Hans Coffeng als Chief Operating Officer (COO) regio Nederland en Duitsland, Eric de Jong als COO regio Zuidwest en Centraal Europa en Albert Jan Jongsma als Chief Corporate Officer (CCO). De COO's zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken in hun regio, terwijl de CCO zich voornamelijk bezig zal houden met staftaken als Legal, HR, Audit en Corporate Governance. 

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.