Minder faillissementen flexbranche in november

1

Afgelopen maand zijn er ‘slechts’ 14 bedrijven in de flexbranche failliet gegaan. Dat is tien minder dan in de maand ervoor. Maar dit duidt nog niet op economisch herstel.

In Rotterdam is op 5 november Simpel Personeelsdiensten failliet verklaard en een week later gebeurde dat met Merwede Uitzendbureau in de havenstad. Op 6 november viel het doek definitief voor Uitleenbureau Appoint Interim in Amsterdam en op 13 november kreeg Hortenz in Amsterdam Zuidoost te horen dat het voorbij was.
Ook in andere plaatsen in Nederland moesten enkele uitzendorganisaties de handdoek in de ring gooien. Voor Uitleenbureau Ferrotech International in Bergen en Bea Personeelsdiensten in het Drentse Beilen is het faillissement uitgesproken. Uitleenbureau Adminaccount in Den Haag is op 14 november failliet verklaard en op 20 november is hield Uitzendbureau Florastart in Rijswijk officieel op te bestaan.

In Noord-Brabant verklaarde op 12 november de rechtbank in Breda Regie Uitzend- En Projectservices in Goirle failliet. Op dezelfde dag is ook de Corso Holding in Tiel failliet verklaard en daarmee ook de bedrijfsonderdelen Corso Interim Services, Corso Informatica en Corso Contracting. Op de website laat de curator echter weten dat de Staffing Groep in Nieuwegein, met haar dochterondernemingen IT-Staffing en IP-Staffing, de activiteiten van Corso heeft overgenomen. Ook het Brabantse
Profix Uitzendbureau en Detachering in ‘s-Hertogenbosch en Uitzendbureau Fgb Uitzendgroep in Oss zijn failliet verklaard.

In het oosten van het land heeft de rechtbank in Zutphen op 21 november het faillissement uitgesproken over Hagrip Payroll Services in Andelst (Gelderland). En twee dagen later viel het doek voor Etm Uitzendbureau in Deventer. Ook Uitleenbureau Socius Automatisering in Vaassen en arbeidsbemiddelingsbureau Onswerk in Enschede (Overijssel) zijn failliet verklaard.

Geen kentering
Dat in november is het aantal faillissementen in de flexbranche met 14 een stuk lager is dan in de maand ervoor (24), wil niet zeggen dat er een kentering is in economisch opzicht in de sector. Het aantal faillissementen kan per maand flink variëren, maar volgens faillissementen.com ligt is het gemiddelde aantal in 2013 nog altijd hoger dan in voorgaande jaren.

Bron: faillissementen.com

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Wat is de oorzaak van de faillissementen in de flex branche.
    Wat is de rode draad van deze bedrijven?
    1.verkeerd concept
    2. te weinig opdrachtgevers
    3.etc.

    Mvgr.

    John Huisman

Reageer