Wet Werk en Zekerheid aangenomen

0

Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer ging vanmiddag akkoord met de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). VVD, PvdA, D66, SGP, ChristenUnie, CDA en GroenLinks stemden voor de nieuwe wet.

Met het instemmen van de senaat is de wet een feit. De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) maakt deel uit van het sociaal akkoord dat vorig jaar werd gesloten door het kabinet en de sociale partners.

Geen tweedeling accepteren
Minister Asscher (SZW, PvdA) is blij met de steun voor de wet. ‘We mogen geen  tweedeling accepteren, daarom krijgen mensen met tijdelijke contracten meer recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en worden de ontslagvergoedingen  eerlijker verdeeld.’ 

Vorige week besloot Asscher na aandringen van de Eerste Kamer nog om de invoering van de Wet Werk en Zekerheid deels uit te stellen naar 1 januari 2015.

Aanvankelijk was ook de Eerste Kamer kritisch over de wet. De positie van flexwerkers, die met de invoering van de WWZ moet verbeteren, zou alleen maar verder verslechteren. Maar door de toezeggingen van Asscher stemde de senaat in.

Weten wat er per 1 januari en 1 juli 2015 verandert? Lees Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij

 

De gevolgen van de invoering van de Wet Werk en Zekerheid komen uitgebreid aan bod tijdens de Personeel en Salaris Vakdag 2014 die op 18 september plaatsvindt in het Beatrixtheater in Utrecht. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer