Minister: Werkgevers moeten meer Nederlanders in dienst nemen

1

Gisteren in het debat over arbeidsmigratie stelde minister Kamp dat werkgevers hun werk aantrekkelijker moeten maken voor Nederlanders. Dit schrijft het Financieel Dagblad.

Werkgevers zouden, volgens de minister, moeten werken aan onder meer de arbeidsomstandigheden, de betalingen en ook het imago van bepaalde banen in de samenleving.

Concurrentie
Kamp stelt dat de vele Midden- en Oost-Europeanen in Nederland wonen (ongeveer 340.000 inclusief gezinsleden) concurreren met werkzoekenden. En er zijn volgens Kamp bovendien meer dan een half miljoen mensen met een uitkering, die gewoon de banen zouden kunnen vervullen waar nu arbeidsmigranten voor worden ingezet. Daar komt bij dat steeds meer arbeidsmigranten een beroep doen op Nederlandse sociale voorzieningen, schrijft het Financieel Dagblad.

Taaleisen
Scherpere (Nederlandse) taaleisen stellen kan niet omdat de Europese Unie dit zou zien als een vorm van protectionisme met betrekking tot het vrije verkeer van werknemers, aldus Kamp

Beperken recht op bijstand
De minister overweegt wel om het recht op bijstand voor arbeidsimmigranten te beperken. Er is momenteel sprake van een scherpe groei in arbeidsmigranten die in Nederland in de bijstand komen. Er zouden nu ongeveer 12.000 arbeidsmigranten in Nederland in de bijstand zitten. Hij wil de periode dat een arbeidsmigrant in Nederland moet verblijven om in aanmerking te komen voor bijstand verlengen van 1 jaar naar 5 jaar. Voor dat plan moet de Europese Commissie echter nog wel worden warm gemaakt, aldus het FD.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. wat als je jezelf wil omscholen misschien…
    vraag dan:
    –Welke beroepen/ richting heb je meeste kans op Werk??
    –en dan n?, maar ook over zeg maar 10 a 15 jaar nog??

    wie wil erop reageren??
    mag ook via e-mail:
    sjans121@hotmail.com

    dank U
    Jan

Reageer