Speeddaten wordt branchegericht

0

Het speeddaten op de UWV Werkpleinen, waar werkzoekenden en uitzendbureaus elkaar treffen om zo snel mogelijk een geschikte baan te vinden, wordt verbeterd.

Naast algemene speeddates komen er nu ook speeddates die specifiek gericht zijn op bepaalde branches, doelgroepen of regio’s. Samen met een nieuw online aanmeldsysteem moet het vernieuwde speeddaten zorgen voor een sneller en effectiever resultaat.

Kennismaking
Sinds begin 2011 zijn er iedere twee weken in iedere regio speeddates op de vestigingen van UWV. Intercedenten van uitzendbureaus en werkzoekenden met een WW-uitkering hebben in de eerste periode van werkloosheid korte kennismakingsgesprekken waarbij de mogelijke match van een geschikte baan voor een geschikte kandidaat wordt verkend. Als dat het geval is maakt de intercedent met de kandidaat een afspraak voor een uitgebreider intakegesprek.

Evaluatie
Na een klein jaar speeddaten kwamen de betrokken partijen – brancheverenigingen ABU, NBBU en de divisie WERKbedrijf van UWV – tot de conclusie dat het speeddaten succesvol is, maar dat de organisatie ervan marktgerichter en effectiever kan. Zo bleek naar aanleiding van een evaluatie uitgevoerd door het Servicepunt Flex onder intercedenten en werkcoaches en adviseurs van UWV.

Branchegericht
Daarom worden nu naast de algemene speeddates ook specifieke speeddates gericht op branches, doelgroepen of regio’s georganiseerd. Bij algemene speeddates komen uitzendbureaus die veel verschillende soorten vacatures hebben. Het profiel van de uitgenodigde werkzoekenden is divers. Specifieke speeddates richten zich bijvoorbeeld op de zorg, op een bepaalde gemeente of een opleidingsprofiel. Door toevoeging van de specifieke speeddates wordt het proces van zoeken en matchen nog gerichter en zijn de verwachtingen van de betrokkenen beter op elkaar afgestemd. Daardoor wordt de kans op succes groter.

Online aanmdelden
Ook het online aanmeldsysteem voor de uitzendorganisaties is een verbetering. Op de website www.servicepuntflex.nl staan alle speeddates. Uitzendbureaus kunnen zich online oriënteren welke speeddates aansluiten op hun werkaanbod en zich direct aanmelden. Een uitzendbureau kan zich aanmelden voor speeddates in alle regio’s, dus ook voor andere dan de eigen regio. Na voldoende aanmeldingen worden werkzoekenden uitgenodigd voor de speeddate.

Succes
De publiek-private samenwerking van UWV en de uitzendbranche levert een grote bijdrage aan de arbeidsmarkt. 35 procentvan de WW’ers komt via een uitzendbaan weer aan het werk.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer