Doordoeners: nieuw platform voor 50-plussers

0

De uitzendbranche is weer een platform rijker: Doordoeners. Dit platform matcht niet alleen werkgevers en ‘oudere’ werknemers, maar biedt ook de mogelijkheid tot bijscholing en het doen van vrijwilligerswerk.

Digitaal

Het platform levert alle diensten geheel digitaal. Zo kunnen de senioren, door middel van een korte vragenlijst, ontdekken welk type werk bij ze past, kunnen ze online cursussen volgen en worden digitaal de juiste banen gematcht. Ook de financiële afhandeling voor de werkgever en de salarisafhandeling van de werknemer, vinden digitaal plaats. Het platform is naar eigen zeggen gebruiksvriendelijk voor een generatie die niet is opgegroeid met computers.

Carrièreswitch na je 67e

Uiteraard behoort een carrièreswitch voor deze doelgroep tot de mogelijkheden. Door middel van gratis online trainingen kunnen ze zich omscholen in een gewenste richting. Ook kan men via het platform bijscholen zodat de werknemer met de nieuwste (digitale) systemen kan werken. Stoppen op de pensioengerechtigde leeftijd van 67e is helemaal niet nodig, stelt Doordoeners. De senioren op het platform bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze werken, veel organisaties hebben behoefte aan de ervaring van deze doelgroep. Dankzij werk via Doordoeners dragen senioren hun kennis over en hebben ze meer sociaal contact.

Waarom platform voor 50-plussers?

Over de motivatie voor het oprichten van dit werkplatform zegt Doordoeners; De groep 50-plussers in Nederland wordt steeds groter. Zij zijn vitaler, nemen actiever deel aan de samenleving en willen langer blijven werken. Deze veranderde kijk op de 50-plus arbeidsmarkt vraagt om een nieuwe werkwijze in de uitzendbranche. Ouderen hebben een bedrijf vaak meer te bieden. Ze brengen veel kennis en werkervaring mee en zijn loyaal aan hun werkgever. Wel hebben ze soms andere behoeftes, zoals de wens om parttime te werken en minder fysiek zwaar werk. Doordoeners gelooft dat de talenten van deze mensen veel langer kunnen worden benut als ze een coachende of ondersteunende rol kunnen vervullen. Zo kan bijvoorbeeld iemand die in de bouw heeft gewerkt zijn handigheid inzetten als huismeester en een oud-directiesecretaresse kan parttime als receptioniste aan de slag.

Ten tijde van corona staan opdrachtgevers minder open voor senioren. Ze zien hen als een kwetsbare doelgroep. Wij zetten de senior in hun kracht door te laten zien dat ze een toegevoegde waarde hebben voor de arbeidsmarkt.
Ard Huininga (Youbahn/Doordoeners).

Onderdeel ADG Dienstengroep

Doordoeners is gevestigd in Rotterdam en richt zich in eerste instantie op Noord- en Zuid-Holland, maar streeft binnen enkele jaren naar een landelijke dekking, met een focus op de meest vergrijsde gebieden.
Doordoeners is onderdeel van de ADG Dienstengroep. Tot de personeelsdienstentak van ADG behoren ook de uitzendorganisaties Timing, Persoonality, Youbahn en In Person.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer