ABU: uitzendbranche groeit gestaag door

0

In de afgelopen periode is het aantal uitzenduren met 6% toegenomen en de omzet is met 7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers die de ABU heeft bekendgemaakt.

De groei van het aantal uitzenduren en – omzet in periode 9 (week 33 – 36) is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 8%.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 7%.
  • Het aantal uren in de technische sector is afgenomen met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 4%.

In de voorgaande periode (periode 8) was de groei iets sterker dan in deze periode.


Gemiddeld is het totaal aantal uitzenduren in het eerste halfjaar van 2016 gestegen met 10%, de totale omzet in de uitzendbranche is gemiddeld toegenomen met 12%.

Bron: ABU

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer