Onderwerp: Werkgeverschap

De flexondernemer is ook werkgever, zowel van personeel in vaste dienst als flexkrachten. Daarom is kennis van alle rechten en plichten die met dit werkgeverschap te maken hebben van groot belang. Flexmarkt biedt actuele informatie over arbeidsrecht, arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, etc. Daarnaast heeft de Modernisering Ziektewet (BeZaVa), bedoeld als prikkel voor werkgevers om ziekte en arbeidsongeschiktheid bij tijdelijke krachten te voorkomen, ook grote gevolgen voor flexondernemers. Ook wet- en regelgeving en fiscale onderwerpen die relevant zijn voor de flexondernemer komen hier aan bod. En uiteraard informatie over Uitzend-cao’s en cao-gerelateerde onderwerpen zoals de inlenersbeloning.

Artikelen over het onderwerp werkgeverschap

Flexwerkers
Asscher wil uniform wettelijk minimumuurloon

Iedereen die het wettelijk minimumloon (Wml) verdient moet in de toekomst hetzelfde vaste bedrag per uur gaan krijgen. Dit uniform wettelijk minimumuurloon moet leiden tot een eerlijker en transparanter minimumloon voor iedereen.

Brancheinformatie
Vijf uitzendorganisaties bij Best Workplaces

Gisteravond zijn tijdens een feestelijke avond in De Hallen Studio’s in Amsterdam de Best Workplaces van 2017 bekendgemaakt. Dit jaar hebben 49 organisaties de lijst gehaald, waaronder Adecco Group en Secretary Plus. Zij mogen een jaar lang de titel ‘Best Workplace’ dragen.

Werkgeverschap
Utrechts uitzendbureau beboet voor overtreden WML

Een uitzendbureau gevestigd in de provincie Utrecht heeft een boete gekregen van de Inspectie SZW van € 578.000. De boete wordt opgelegd, omdat het uitzendbureau voor 68 werknemers niet inzichtelijk kon maken of zij voldoende loon en vakantiebijslag hebben ontvangen voor de door hen gewerkte uren.

Flexwerkers
Randstad biedt apk voor arbeidskrachten

Randstad heeft een instrument ontwikkeld om iemands ‘waarde’ op de arbeidsmarkt te bepalen. De arbeidsmarktwaardescan biedt een arbeidskracht inzicht in kansen op de arbeidsmarkt, toekomst van zijn beroep en geeft aan welke persoonlijke ontwikkeling en/of bijscholing gewenst is.

Werkgeverschap
Training Wordintercedent.nl een succes

De in de zomer geïntroduceerde ARTRA-opleiding Wordintercedent.nl blijkt succesvol te zijn. Van de 60 deelnemers hebben er al meer dan 20 de opleiding afgerond en 15 mensen werken inmiddels als intercedent.

Werkgeverschap
Aanscherping WAS in 2017

Vanaf 1 januari 2017 wordt de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) aangescherpt. Zo moeten werkgevers vanaf dan het volledige minimumloon betalen. Inhoudingen op kosten voor huisvesting en zorgverzekering zijn (onder voorwaarden) wel mogelijk.

1 2 3 135