Podcasts

"Recruitment: helden van de perfecte match"

Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, gaat in gesprek met de ware helden van de flexbranche: de intercedent, de recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een inspirerende podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

 

Jesper Oosterwijk, held bij Bureau Techniek

In deze zesde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Jesper Oosterwijk, held bij Bureau Techniek, voor mensen die technisch werk zoeken in Midden- en Noord-Nederland.

Jesper werkt inmiddels ruim 5 jaar bij Bureau Techniek, en net als veel van zijn collega’s in de flexbranche had hij dat totaal niet verwacht toen hij nog studeerde. Jesper deed Logistiek en Economie, maar Gerben Post, oprichter van DDF, zag iets anders in Jesper. “Ik durf eerlijk gezegd niet te vragen wat.”

 

Richard Reijrink, held bij MF Uitzendbureau

In deze vierde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Richard Reijrink, held bij MF Uitzendbureau, uitzendbureau voor mensen die werk zoeken in Noord-Nederland.

Middenin corona begon Richard bij MF Uitzendbureau in Groningen. Hij had Commerciële Economie gestudeerd, wilde eigenlijk accountmanager worden of … Via een vriend kwam hij bij MF terecht, waar hij nu all round intercedent is. Dus een deel accountmanager én een deel recruiter.

 

Charlotte Strengholt, held bij Werkis / verder met werk

In deze derde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Charlotte Strengholt, held bij Werkis / verder met werk, uitzendbureau voor mensen die werk zoeken in en rond Flevoland.

Charlotte StrengholtCharlotte begon in het najaar van 2019, dus een paar maanden voordat we van corona zouden gaan horen, bij Werkis, als accountmanager op de vestiging Harderwijk. Ze was op sollicitatiegesprek gegaan. Een vriendin had gezegd: “Als je op zoek bent naar werken met mensen, afwisseling, regelen, mensen ontwikkelen, veel contacten, dan moet je daar eens binnenstappen!”

 

Romy van Pelt, held bij FlexxGroup

In deze tweede podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Romy van Pelt, held bij FlexxGroup, uitzendbureau voor mensen die (willen) werken in bijvoorbeeld de horeca of de logistiek.

Romy begon drie jaar geleden als intercedente bij het uitzendbureau van haar broer Roland. Hij en zijn zakenpartner Leonard de Lange waren hun bureau FlexxGroup drie jaar eerder begonnen en met succes. De groei zat er stevig in en ze hadden nieuwe medewerkers nodig. En dus kwam Roland ook bij Romy terecht. Dat bleek een voltreffer.

 

Charina van den Hoek - Interchange

In deze allereerste podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Charina van den Hoek, held bij Interchange, detacherings- en uitzendbureau voor mensen die (willen) werken in de zorg.

Charina van den HoekCharina vertelt dat zij zelf eerst de opleidingen visagie, toerisme, vrijetijdsmanagement, van VMBO, via MBO naar HBO, heeft gevolgd en afgerond. En ook nog in de logistieke wereld van de haven heeft gewerkt voordat ze in gesprek kwam met Marco Xenakis. Hij is de oprichter van Interchange, en Marco zag ‘het’ in Charina.

Deze podcasts zijn gemaakt in samenwerking met RecruitNow.