Podcasts

"Recruitment: helden van de perfecte match"

Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, gaat in gesprek met de ware helden van de flexbranche: de intercedent, de recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een inspirerende podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

Jitske Hoekstra, heldin bij Trixxo (vestiging Gouda)

In deze zesde en laatste podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Jitske Hoekstra, heldin bij Trixxo, tot voor kort Ruimbaan, in Gouda, voor werkgevers die mensen zoeken in die stad en wijde omgeving.

Toen ze in 2014 na haar studie Hotel- en eventmanagement op de arbeidsmarkt kwam, lagen de banen bepaald niet voor het oprapen voor Jitske. Jitske ging langs bij uitzendbureaus, op zoek naar werk. Zo kwam ze bij Ruimbaan (inmiddels Trixxo) uit, en daar zagen ze een intercedent in deze werkzoeker. En dat hadden ze goed gezien, want inmiddels is Jitske er acht jaar in dienst.

 

Marleen Nollen, heldin bij Eqib (vestiging Zwolle)

In deze vijfde podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Marleen Nollen, heldin bij Eqib (vestiging Zwolle), voor werkgevers die mensen zoeken, of HR consultancy, of hun organisatie verder willen ontwikkelen.

De mens is zo interessant, zeker ook zakelijk, in het werk! Met dat statement maakt Marleen duidelijk waarom zij ooit aan de studie HRM begon. Hoe kunnen mensen plezier beleven, gelukkig zijn, werkgeluk ervaren? Wat vraagt dat van werkgevers? Dat zijn vragen waar Marleen graag antwoorden op zoekt. Ze wil dus steeds de diepte in. Naast recruitment ook HR-advies geven, organisaties helpen zich te ontwikkelen.

Jean-Marie Frerichs, held bij WerkTalent (vestiging Breda)

In deze vierde podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Jean-Marie Frerichs, held bij WerkTalent (vestiging Breda), voor mensen die een vaste baan zoeken in logistiek, industrie & techniek in Breda en omgeving.

Nadat Jean-Marie de opleiding tot sportleraar aan het CIOS met goed gevolg had afgerond, kwam hij terecht al commercieel medewerker in de voetbalwereld. Toen hij daarin een poosje werkte, kwam hij WerkTalent tegen, waarmee hij zaken deed voor NAC Breda. Na een paar keer praten, trad hij daar in dienst. Want daar is het werk nóg dynamischer dan in de voetbalwereld, “Iedere dag moet ik mijn agenda zesmaal wijzigen”.

Mandy Koenders, heldin bij Trixxo (vestiging Weert)

In deze derde podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Mandy Koenders, heldin bij Trixxo (vestiging Weert), voor mensen die werk zoeken in industrie, techniek, logistiek, transport, high tech of office in Noord-Limburg en omgeving.

Mandy ging tijdens haar HBO-studie Communicatie stagelopen bij een uitzendbureau. Ze was erg geïnteresseerd in arbeidsmarktcommunicatie, vandaar. Ze bleek nog meer geïnteresseerd in het recruitment-werk. De afwisseling, al die opdrachtgevers uit al die verschillende sectoren, de verschillende kandidaten, de bedrijfsbezoeken.. En natuurlijk het feit dat je mensen verder helpt.

 

Aranka Knol, heldin bij Abiant (vestiging Joure)

In deze tweede podcast in de tweede serie gaat Wim in gesprek met Aranka Knol, heldin bij Abiant (vestiging Joure), voor mensen die werk zoeken in agrarisch, groen, bouw, industrie, techniek en logistiek in Noord-Nederland.

Aranka is dochter van melkveehouders. Zo had Aranka Abiant leren kennen: een agrarische coöperatie die boeren met hun tijdelijke personele problemen helpt. Het agrarische leven had Aranka, die inmiddels zit te stralen achter haar microfoon, gegrepen, en daarom ging ze Bedrijfskunde & Agribusiness studeren. Voor haar afstudeerstage kwam ze bij Abiant terecht. Die stage is dus wat uit de hand gelopen, want Aranka is nooit meer bij Abiant vertrokken.

 

Joey van Beek, held bij Werktalent (vestiging Tilburg)

In deze eerste podcast in alweer de tweede serie gaat Wim in gesprek met Joey van Beek, held bij Werktalent, voor mensen die werk zoeken in Industrie & Techniek in Tilburg en omgeving.

joeyvanbeekMet een diploma Vastgoed en Makelaardij op zak en een flinke bak intrinsieke motivatie kwam Joey de arbeidsmarkt op. Hij zocht iets met dynamiek en afwisseling, en daarom reageerde hij op een vacature voor intercedent bij Werktalent Tilburg. 'Bij hoofdpijn wordt er niet ziekgemeld, maar een paracetamolletje geslikt.'

 

Lotte Kool, heldin bij Luba (vestiging Leiden)

In deze zevende en laatste podcast in de eerste serie gaat Wim in gesprek met Lotte Kool, heldin bij Luba (vestiging Leiden), voor mensen die werk zoeken in Leiden en omgeving.

Met een HBO-diploma Communicatie op zak, ervaring als teamleider bij een kinderspeelparadijs en helaas een aantal afwijzingen op communicatie-vacatures, stapte Lotte een Luba-vestiging binnen. “Je hebt te weinig ervaring,” was tot dan toe elke keer de verklaring voor haar afwijzingen geweest. (Foto: www.davidlok.nl)

 

Jesper Oosterwijk, held bij Bureau Techniek

In deze zesde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Jesper Oosterwijk, held bij Bureau Techniek, voor mensen die technisch werk zoeken in Midden- en Noord-Nederland.

Jesper werkt inmiddels ruim 5 jaar bij Bureau Techniek, en net als veel van zijn collega’s in de flexbranche had hij dat totaal niet verwacht toen hij nog studeerde. Jesper deed Logistiek en Economie, maar Gerben Post, oprichter van DDF, zag iets anders in Jesper. “Ik durf eerlijk gezegd niet te vragen wat.”

 

Alice Wopereis, held bij Olympia Uitzendbureau

In deze vijfde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Alice Wopereis, held bij Olympia Uitzendbureau, vestiging Lichtenvoorde, voor mensen die werk zoeken in de Achterhoek en Twente.

Alice werkt inmiddels ruim vier jaar bij Olympia, en in die tijd ontplofte haar team van vier naar 25 mensen – dus het gaat goed daar in de Achterhoek! Dat had Alice nooit verwacht toen ze met haar HRM-studie bezig was. Maar na een gesprek met Robert, de franchise-ondernemer van vestiging Lichtenvoorde, begon ze aan de veelzijdige baan van intercedent.

 

Richard Reijrink, held bij MF Uitzendbureau

In deze vierde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Richard Reijrink, held bij MF Uitzendbureau, uitzendbureau voor mensen die werk zoeken in Noord-Nederland.

Middenin corona begon Richard bij MF Uitzendbureau in Groningen. Hij had Commerciële Economie gestudeerd, wilde eigenlijk accountmanager worden of … Via een vriend kwam hij bij MF terecht, waar hij nu all round intercedent is. Dus een deel accountmanager én een deel recruiter.

 

Charlotte Strengholt, held bij Werkis / verder met werk

In deze derde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Charlotte Strengholt, held bij Werkis / verder met werk, uitzendbureau voor mensen die werk zoeken in en rond Flevoland.

Charlotte StrengholtCharlotte begon in het najaar van 2019, dus een paar maanden voordat we van corona zouden gaan horen, bij Werkis, als accountmanager op de vestiging Harderwijk. Ze was op sollicitatiegesprek gegaan. Een vriendin had gezegd: “Als je op zoek bent naar werken met mensen, afwisseling, regelen, mensen ontwikkelen, veel contacten, dan moet je daar eens binnenstappen!”

 

Romy van Pelt, held bij FlexxGroup

In deze tweede podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Romy van Pelt, held bij FlexxGroup, uitzendbureau voor mensen die (willen) werken in bijvoorbeeld de horeca of de logistiek.

Romy begon drie jaar geleden als intercedente bij het uitzendbureau van haar broer Roland. Hij en zijn zakenpartner Leonard de Lange waren hun bureau FlexxGroup drie jaar eerder begonnen en met succes. De groei zat er stevig in en ze hadden nieuwe medewerkers nodig. En dus kwam Roland ook bij Romy terecht. Dat bleek een voltreffer.

 

Charina van den Hoek - Interchange

In deze allereerste podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Charina van den Hoek, held bij Interchange, detacherings- en uitzendbureau voor mensen die (willen) werken in de zorg.

Charina van den HoekCharina vertelt dat zij zelf eerst de opleidingen visagie, toerisme, vrijetijdsmanagement, van VMBO, via MBO naar HBO, heeft gevolgd en afgerond. En ook nog in de logistieke wereld van de haven heeft gewerkt voordat ze in gesprek kwam met Marco Xenakis. Hij is de oprichter van Interchange, en Marco zag ‘het’ in Charina.

Deze podcasts zijn gemaakt in samenwerking met RecruitNow.