Recruitment: helden van de perfecte match

0

Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, gaat in gesprek met de ware helden van de flexbranche: de intercedent, de recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een inspirerende podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze allereerste podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Charina van den Hoek, held bij Interchange, detacherings- en uitzendbureau voor mensen die (willen) werken in de zorg.

Ontdekkingsreis

Charina vertelt dat zij zelf eerst de opleidingen visagie, toerisme, vrijetijdsmanagement, van VMBO, via MBO naar HBO, heeft gevolgd en afgerond. En ook nog in de logistieke wereld van de haven heeft gewerkt voordat ze in gesprek kwam met Marco Xenakis. Hij is de oprichter van Interchange, en terwijl Charina al jaren probeerde te ontdekken wat ze nou eigenlijk wilde, en totaal geen zorg-ervaring had, zag Marco ‘het’ in Charina.

‘Mensenlezer’

Sinds dat gesprek heeft Charina veel geleerd en genoten van het zeer veelzijdige werk, haar team, de kandidaten, en de dynamiek. Want inmiddels is ze 4 jaar in dienst bij de zorg-specialist en ziet ‘het’ in allerlei kandidaten die ook op zoek zijn naar een mooie nieuwe plek. Charina heeft van zichzelf ontdekt dat ze een ‘mensenlezer’is en daarmee zelfs een kandidaat die al 22 jaar op een mooie functie zat met een vast contract, maar ‘iets anders wilde’, wist te overtuigen én te plaatsen. Ook geeft Charina een schets van ‘de ideale kandidaat voor de functie van intercedent’. En veel meer.

Jouw lokale held

Onze geïnspireerde lokale held Charina heeft zelf óók een lokale held: Stichting Sailing Kids. Die ontvangt namens Charina € 250 van RecruitNow, de sponsor van deze podcast, om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow. Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie uit de inspirerende podcastreeks.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer