Onderwerp: Arbeidsmarkt

Voor ondernemers in flex zijn veranderingen op de arbeidsmarkt cruciaal voor het bepalen van hun marktbenadering. Cijfers over werkloosheid, arbeidsparticipatie en arbeidsmobiliteit, in- en uitstroom in de WW, zijn van belang om een goed beeld te krijgen van de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe staat de vacaturemarkt ervoor in de verschillende sectoren, zoals ict, financiële sector of zakelijke dienstverlening? Hoe dragen flexbureaus bij aan het dichten van de skills gap en voorzien zij in de groeiende behoefte aan een flexibele schil bij bedrijven? Kortom, hier vind je veel informatie over de verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt en de kansen die dit biedt voor uitzendbureaus.

Artikelen over het onderwerp arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
Ruim twee miljoen unieke vacatures online

In de afgelopen 12 maanden (zijn in Nederland ruim 2,1 miljoen unieke vacatures online gepost. Gemiddeld iets meer dan 500.000 per kwartaal en de verwachting is dat ook het komende kwartaal weer een vergelijkbaar aantal gehaald zal worden.

Arbeidsmarkt
Top-10 vacatures voor financials

Het aantal finance vacatures is afgelopen kwartaal opnieuw gestegen. In het tweede kwartaal van 2017 waren er 4% meer vacatures voor hoogopgeleide financials (HBO- en WO-niveau) dan in het kwartaal daarvoor. De stijging ten opzichte van een jaar geleden is 20%.

1 2 3 85