Onderwerp: Arbeidsmarkt

Voor ondernemers in flex zijn veranderingen op de arbeidsmarkt cruciaal voor het bepalen van hun marktbenadering. Cijfers over werkloosheid, arbeidsparticipatie en arbeidsmobiliteit, in- en uitstroom in de WW, zijn van belang om een goed beeld te krijgen van de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe staat de vacaturemarkt ervoor in de verschillende sectoren, zoals ict, financiële sector of zakelijke dienstverlening? Hoe dragen flexbureaus bij aan het dichten van de skills gap en voorzien zij in de groeiende behoefte aan een flexibele schil bij bedrijven? Kortom, hier vind je veel informatie over de verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt en de kansen die dit biedt voor uitzendbureaus.

Artikelen over het onderwerp arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
CBS: spanning op arbeidsmarkt is terug

Voor het eerst na de periode van hoogconjunctuur in 2007-2008 is weer sprake van een gespannen arbeidsmarkt. In het vierde kwartaal van 2017 is het aantal banen met 57.000 toegenomen De helft daarvan kwam voor rekening van de uitzendbranche.

Arbeidsmarkt
Randstad-topman pleit voor Deltaplan banen

Uitzender Randstad pleit andermaal voor een Deltaplan voor banen om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Volgens topman Jacques van den Broek zijn met name op het gebied van onderwijs, zorg en in de techniek problemen aan het ontstaan.

Arbeidsmarkt
5 trends op de financiële arbeidsmarkt

Hiring managers zullen dit jaar bij het invullen van hun financiële vacatures regelmatig te maken krijgen met een kandidatentekort. Robert Walters ziet vijf trends in 2018 op de financiële arbeidsmarkt.

Arbeidsmarkt
Randstad: meest gevraagde functies in 2018

Randstad verwacht dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven. Als gevolg van de verder groeiende vraag naar personeel is er een toenemende schaarste, waarbij bouw, ICT en techniek te maken hebben met de grootste krapte. Randstad heeft een hotlist 2018 samengesteld met de meest gevraagde functies per beroepsgroep

Arbeidsmarkt
Meeste werkenden investeren in eigen employability

Werkenden in ons land zijn positief over de vooruitzichten komende jaar. Hoewel zij nauwelijks rekening houden met eventueel baanverlies, investeren de meeste werkenden wel in hun eigen employability. Ook wordt het netwerk steeds belangrijker bij het vinden van ander werk.

Arbeidsmarkt
Mobiel solliciteren wordt de norm in 2018

Recruitmentplatform Monsterboard voorziet daarom in 2018 een sterk groeiende rol voor onder andere chatbots, messaging apps en video in het online sollicitatieproces. Voor werkgevers en recruiters betekenen de nieuwe behoeften van kandidaten een flinke omslag in hun manier van denken en het recruitment proces.

Arbeidsmarkt
‘Overheid slaat plank mis met flexibilisering arbeidsmarkt’

In het regeerakkoord heeft het nieuwe kabinet allerlei maatregelen aangekondigd om de arbeidsmarkt te moderniseren. Er moet een nieuwe balans komen tussen werkgevers en werknemers. Vast werk moet minder vast worden en flexwerk minder flex. Bovendien moet werken lonen en werkgeverschap moet aantrekkelijk zijn. In de uitvoering van deze maatregelen lijkt het echter mis te gaan.

1 2 3 90