Onderwerp: Brancheinformatie

De uitzendbranche kent verschillende instanties die zich specifiek met de uitzendsector bezighouden. De brancheorganisaties Algemene Bond Uitzendondernemingen) (ABU) en Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) zijn de grootste belangenbehartigers in de uitzendsector.
Belangrijke algemene informatie voor de branche zijn de uitzenduren en –omzetcijfers die de ABU en het CBS publiceren. Daarnaast publiceert Flexmarkt elk jaar in juni haar eigen Flexmarkt Omzetranglijst, de toonaangevende ranglijst van uitzendbureaus in Nederland.
Andere informatie uit en over de sector betreft awards, certificering, een maandelijks overzicht van faillissementen en relevante actuele juridische informatie. Ook informatie van en over individuele uitzendbedrijven wordt hier gepubliceerd.

Artikelen over het onderwerp brancheinformatie

Brancheinformatie
Flexmarkt Omzetranglijst 2018: forse groei flexbedrijven

De flexbranche maakt een forse groei door en het gaat de flexondernemers voor de wind. Niet alleen de kleinere uitzendbureaus groeien snel, ook de grotere spelers in markt (top 5- 15) boekten vorig jaar forse omzetgroei. Het gat met de ‘Grote 4’ onder leiding van Randstad wordt dan ook steeds kleiner.

Brancheinformatie
FlexFirst breidt uit naar West-Nederland

Mohamed el Messaoudi is de nieuwste franchisenemer bij FlexFirst. Met de ondertekening van de franchiseovereenkomst trekt FlexFirst verder het land in en ligt op koers om voor het einde van 2018 minimaal vijftien actieve franchisevestigingen door het land te hebben.

Arbeidsmarkt
Geen groei uitzendbranche België

In België lijkt de groei van de uitzendbranche voorbij. Het aantal uitzenduren bij onze Zuiderburen stagneerde in april. Ook in de VS was de groei minder dan in voorgaande maanden.

Arbeidsmarkt
CBS: omzet uitzendbranche 12% gestegen

De omzet van uitzendbranche is in de eerste drie maanden van dit jaar met 12% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Maar krapte op de arbeidsmarkt is ook voor uitzendorganisaties steeds meer een belemmering.

Brancheinformatie
Aethon en Geerling & Geerlings gaan samen

Onlangs hebben Aethon en Geerling & Geerlings hun krachten gebundeld. Deze samenwerking is naar eigen zeggen een logisch gevolg van de reeds ingezette gezamenlijke aanpak binnen het openbaar bestuur en in het bijzonder het sociaal domein.

1 2 3 218