Onderwerp: Ondernemen

Excellent ondernemen in flex is niet voor niets de pay off van het vakblad Flexmarkt. Ook online brengt Flexmarkt vakinformatie om de flexondernemer zijn of haar werk zo goed mogelijk te laten doen. Van het starten van een uitzendbureau, optimaal inspelen op veranderende wet- en regelgeving tot het benutten van kansen in de uitzendmarkt. Flexmarkt.nl brengt strategische visies, ontwikkelingen in flexvormen als detachering, contracting en msp, automatisering van de back office en trends in recruitment.

Artikelen over het onderwerp ondernemen

Ondernemen
Toekomst van recruitment ligt niet bij HR

Recruitment en HR draaien allebei om medewerkers en horen dus bij elkaar. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, stelt Bas Westland, specialist in recruitment, social media en ondernemen. “Wat recruitment doet, is inherent strijdig met de HR-ziel.”

Arbeidsmarkt
Flexvorm temp-to-perm is de trend

Werkgevers en werknemers kiezen steeds vaker voor andere contractvormen. Naast tijdelijk of vast is een nieuwe tussenvorm populair: ’temp-to-perm’; na een half jaar werken via het uitzendbureau komt de kandidaat in dienst treedt bij de werkgever.

Ondernemen
Recruitz.io haalt investering van 2 miljoen op

De Amsterdamse startup Recruitz.io krijgt 2 miljoen euro om te investeren in de door hen ontwikkelde vacaturemarketingplatform. De bedoeling is hiermee de wervingstechnologie op basis van Artificial Intelligence (AI) verder te ontwikkelen en de (inter)nationale groei te versnellen.

Brancheinformatie
Aethon in zee met PE Mentha Capital

Aethon, de snelgroeiende uitzender en detacheerder van studenten en young professionals, gaat in zee private equity Mentha Capital. ‘Ik ben blij dat zij willen instappen om onze groeiambitie mogelijk te maken.’

Ondernemen
Groei mobiele sollicitaties

De smartphone is hard op weg het nummer één device voor sollicitaties te worden. Het aantal mobiele sollicitaties is in 2016 gestegen met 150%.

Algemeen
3 tips voor flexbedrijven om 2017 goed te beginnen

Met de feestdagen voor de deur kijken veel organisaties even terug op het afgelopen jaar. Daarnaast moet de blik naar voren. Wat brengt 2017? Waar moet je op letten? Arno de Haan van Mysolution ziet veel flexbedrijven aan het werk. Hij noemt een aantal aandachtspunten voor kleine en grote flexbureaus.

1 2 3 60