ABU marktmonitor: uren en omzet dalen minder hard

0

In de tweede periode van 2024 daalde het aantal uren nog met 10% en de omzet met 2%. In periode 3 is de daling iets minder dramatisch. Niettemin is er nog steeds sprake van een daling. Het aantal uren daalde met 8% en de omzet met 1%.

Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Urenontwikkeling tm periode 3 2024. Bron: abu.nl

De ontwikkelingen per sector

In de Administratieve sector was de daling in de afgelopen periodes dramatisch, met een daling van het aantal uren van 18%. Die zeer negatieve trend wordt in periode 3 iets afgebogen. Het aantal uren daalde met 16% en de omzet is gedaald met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Industriële sector blijft het beste presteren van de drie sectoren waarover gerapporteerd wordt. Het aantal uren daalt er wel: –4%. Maar de omzet stijgt in deze sector in de derde periode met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de vorige periode bedroeg de groei nog 2%. 

De Technische sector presteert juist iets slechter in vergelijking met de 2de periode. Het aantal uren daalde met 10% (was 9%) en de omzet daalde met 2% (was 1%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Over Auteur

Reageer