Amerikaanse FlexTopGroeiers vooral actief in de zorg

0

Flexmarkt stelt dit jaar voor de 19de keer de Top 100 Omzetranglijst vast. De ranking in deze ranglijst is op basis van omzet. Maar om recht te doen aan goede prestaties van flexbedrijven wordt ook gekeken naar de snelste groeiers. Dit noemen we FlexTopGroeiers. En die FlexTopGroeiers worden in het zonnetje gezet. Ze ontvangen een award tijdens het FlexForward-event op 6 juni en krijgen daarnaast redactionele aandacht.

Er worden in totaal 5 awards uitgereikt aan snelgroeiende flexbedrijven. Deze worden verdeeld oer verschillende omzetklassen: meer dan €500 miljoen, tussen €150 en €500 miljoen, tussen € 50 en € 150 miljoen, tussen €20 en €50 miljoen en minder dan €20 miljoen. Vorig jaar streken House of HR, Labour Power Company, Elevation Group, Maqqie en Unit U met de eer. En dit jaar? Dat wordt dus op 6 juni bekend gemaakt. Daar kun je zelfs live bij aanwezig zijn.

FlexTopGroeiers winnaars per categorie

Amerikaanse lijst topgroeiers

Ook in de Verenigde Staten wordt een ranglijst opgesteld van snelstgroeiende flexbedrijven. Deze ziet er echter totaal anders uit dan de Nederlandse equivalent. Zo staan in de top 10 van snelstgroeiende Amerikaanse flexbedrijven maar liefst 8 organisaties die zorgpersoneel bemiddelen. De top 10 wordt aangevuld met twee bedrijven die IT-personeel bemiddelen. In de Flexmarkt omzetranglijst staan juist relatief weinig flexbureaus die zich (specifiek) op de zorg richten. Daan en Happy Nurse zijn uitzonderingen. En alvast een tipje van de sluier: beide organisaties laten ook in 2023 weer een gezonde omzetgroei zien.

Samengestelde groeivoet

De Amerikaanse lijst is overigens niet vergelijkbaar met hoe de Flexmarkt Omzetranglijst wordt samengesteld. De Amerikaanse methodologie is anders. En de snelstgroeiende bedrijven worden bepaald op basis van CAGR (Compound Annual Growth Rate), ofwel de samengestelde jaarlijkse groeivoet (vanaf 2018). De top 10 bedrijven in de lijst hebben allemaal een CAGR die boven de 100 procent ligt.

Zorgpersoneel

In de Amerikaanse ranglijst bestaat ook de rest van de top 100 voornamelijk uit bedrijven die zorgpersoneel bemiddelen, vooral travel nurses, en bemiddelaars in IT. Slechts een handjevol flexbedrijven die zich op andere sectoren richten hebben de top 100 gehaald. Het betreft dan vooral bedrijven die zich op het industriële segment richten of actief zijn in de bemiddeling van engineers.

Hoe dan ook zijn zorgbemiddelaars zeer dominant in deze top 100. Anders dus dan de ranglijst die Flexmarkt samenstelt. Nu wordt wel eens gezegd dat wat in de Verenigde Staten gebeurt, enkele jaren later zijn intrede doet in West-Europa. Maar dat lijkt in dit geval niet echt waarschijnlijk. Voor het bemiddelen van zorgpersoneel blijft de VS het beloofde land.

FlexForward-event

Op 6 juni vindt het FlexEvent plaats in het Van der Valk Hotel in Houten. Tijdens dit ‘how-to’ ingestoken event krijg je niet alleen aangereikt waar je mee aan de slag moet, maar vooral ook hoe je dit doet. Ook worden tijdens dit event de awards uitgereikt aan de (Nederlandse) FlexTopGroeiers. Maar kom vooral ook voor de topsprekers:

  • Marcel van der Meer over het inzetten van ChatGPT voor recruitment,
  • Deborah Nas over het omgaan met weerstand bij (technologische) verandering,
  • Marieke Mulder het vinden, werven en selecteren van medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en
  • Een bekende jurist (tba) over omgaan met de positie van zzp’ers nu de Belastingdienst daar weer op gaat handhaven.

Je krijgt tijdesn het event tips waar je de volgende dag echt meteen mee aan de slag kunt. Schrijf je dus snel in!

FlexEvent

Over Auteur

Reageer