Resultaten Randstad Nederland nog steeds onder druk

0

Bij de presentatie van de resultaten noemde Randstad de marktomstandigheden (nog steeds) uitdagend. CEO Sander van ‘t Noordende geeft aan dat vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa, waaronder Nederland, de resultaten tegenvallen.

Wereldwijde resultaten

De omzet van Randstad daalde (wereldwijd) met 7,8% in het eerste kwartaal in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2023. De omzet kwam uit op € 5.938 miljoen. Ook de EBITDA daalde van € 266 miljoen naar € 177 miljoen, een daling van 33%.

Dalende omzet Randstad Nederland

Ook in Nederland daalt de omzet nog steeds. Zo rapporteert het uitzendconcern een omzet van € 751 miljoen over het eerste kwartaal van 2024, tegen een omzet van € 817 miljoen een jaar geleden. Een daling van 8%.

Ook EBITDA daalt

De EBITDA bedroeg in Q1 2024 € 36 miljoen, tegen € 52 vorig jaar in Q1. Dit is een daling van 7%. Overigens is deze daling net wat minder groot dan in het vierde kwartaal van 2023, toen deze  -8% bedroeg. De EBITDA-marge komt daarmee voor Q1 uit op 4,8%. Dat is wel hoger dan de EBITDA-marge die wereldwijd wordt behaald: 3%.

Randstad geeft aan dat in Nederland vooral het uitzendvolume (operational talent solutions) daalt. In Q1 met 7%. Detachering (professional talent solutions) noteerde een klein plusje van 1%.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer