Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze derde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Charlotte Strengholt, held bij Werkis / verder met werk, uitzendbureau voor mensen die werk zoeken in en rond Flevoland.

Glitter en glamour

Charlotte begon in het najaar van 2019, dus een paar maanden voordat we van corona zouden gaan horen, bij Werkis, als accountmanager op de vestiging Harderwijk. Ze was op sollicitatiegesprek gegaan op aanraden van een vriendin. Die had gezegd: “Als je op zoek bent naar werken met mensen, afwisseling, regelen, mensen ontwikkelen, veel contacten, dan moet je daar eens binnenstappen!” Een opvallende move, want Charlotte leek op weg naar een wereld voor glitter en glamour: ze had net de mode-opleiding afgerond. Valt best mee, zegt ze: je kunt je creativiteit heel goed kwijt in je werk als recruiter. Want je moet echt op zoek naar wat de opdrachtgever echt wil en nodig heeft, en wat de kandidaat echt wil en nodig heeft.

Kunst

Volgens Charlotte zijn er ondanks de krappe arbeidsmarkt enorm veel kandidaten beschikbaar. Dat potentieel zit zeker ook in de latent werkzoekenden: mensen die een baan hebben die ze wel aankunnen, maar waar ze niet echt werkgeluk beleven. Charlotte zegt dat ze daarom bij kandidaten natuurlijk de kennis en de kunde inventariseert, op basis van hun cv, maar bovendien: de kunst. Wat zijn je drijfveren, waar kom jij je bed voor uit? Dát stuk kan je helpen je werkgeluk te vinden. Mensen helpen bij zo’n nieuwe stap, die Charlotte dus zelf ook zette, is prachtwerk. Ook vertelt Charlotte over het reisbureau-effect, de Werkis-meedag, het nut van moderne technologie in dit mensenwerk, en nog veel meer.

Onze energieke lokale held Charlotte heeft zelf óók een lokale held: Piekado. Die ontvangt namens Charlotte € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow. Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie uit de inspirerende podcastreeks.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer