DPA houdt last van recessie

0

Detacheringsbedrijf DPA Group heeft de recessie nog niet achter zich gelaten.

Het bedrijf zag de omzet in de eerste helft van het jaar met bijna een derde afnemen ten opzichte van het voorgaande jaar en boekte een nettoverlies van 2,5 miljoen euro.

DPA meldde vrijdag een omzet van 19,8 miljoen euro over de eerste zes maanden van het jaar. Dat was 29 procent minder dan een jaar eerder, een daling die vooral kwam doordat het aantal opdrachten verder terugliep.

DPA, dat zich richt op de detachering van kenniswerkers in onder meer de financiële dienstverlening en IT, drong de kosten in het afgelopen halfjaar met ruim 23 procent terug. Die afname was echter niet voldoende om de lagere opbrengsten te compenseren. Het bedrijfsresultaat (ebitda) eindigde 1 miljoen euro in de min. Onder de streep liep het verlies op tot 2,5 miljoen euro, tegen 2 miljoen euro in de eerste helft van 2009.

DPA heeft de markt in de afgelopen maanden verder zien krimpen, zij het in een minder sterk tempo dan in de voorgaande maanden. Volgens het bedrijf is er inmiddels een evenwicht ontstaan, met een aantrekkende vraag in de maakindustrie en de financiële sector, maar voortdurende terughoudendheid in de publieke sector. Door de onzekere marktsituatie geeft DPA geen prognose voor de ontwikkelingen in de rest van 2010 en het begin van 2011.

DPA wil zich de komende maanden richten op groei en verbetering van het rendement. Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf een kredietfaciliteit van 3 miljoen euro gekregen van een aantal grootaandeelhouders. Dit bedrag zal in de komende tijd gefaseerd worden gebruikt om groei te realiseren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer