Flink meer winst voor Randstad

0

Uitzendorganisatie Randstad heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 82 procent meer winst behaald dan een jaar eerder.

De nettowinst kwam daarmee uit om 39,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg met 44 procent tot 108,7 miljoen euro.

De omzet van de uitzendorganisatie steeg met 22 procent naar 3,7 miljard euro. Topman Ben Noteboom sprak in een toelichting van ‘goede groei’ bij alle onderdelen van zijn bedrijf. Die gunstige trends waren volgens het bedrijf ook zichtbaar in april, waardoor er met vertrouwen wordt uitgekeken naar de komende kwartalen.

In Nederland behaalde de uitzender een omzet van 701,3 miljoen euro, 7 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2010. Dit kwam vooral door de vraag naar uitzendkrachten in de industrie. Bij Randstad-dochters Tempo Team en Yacht bleef de groei achter, omdat zij veel personeel leveren aan de overheid. Net als in het vierde kwartaal van 2010 was Nederland niet het land waar Randstad de meeste omzet behaalde. In Frankrijk kon Randstad rekenen op een omzet van 765,6 miljoen euro (+22 procent). 

Omzet van Randstad per land in miljoenen euro’s 
 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer