Groei aantal Europese uitzenduren vertraagd

0

Het aantal uitzenduren in de Europese uitzendbranche steeg in de maand juni met 8 procent, vergeleken met dezelfde periode in 2010.

Tegelijkertijd daalde de werkloosheid in Europa met 2,1 procent, zo blijkt uit onderzoek van Eurociett, een belangenbehartiger van de Europese uitzendbranche. De sector maakte gedurende 15 maanden continue groei door.

‘Herstel uitzendbranche vertraagt’
De afgelopen maanden laten zien dat de snelheid waarmee de uitzendbranche zich herstelt van de crisis vertraagt,” aldus Denis Pennel, Managing Director van Eurociett. “Deze vertraging is ook in de recente werkloosheidscijfers en de broei van het bruto nationaal product van de 27 eurolanden terug te zien,” stelt Pennel. Het bruto nationaal product van de verschillende landen groeide in het tweede kwartaal van 2011 met 1,7 procent. In diezelfde periode lag het aantal uitzenduren 13 procent hoger, dan dezelfde periode in 2010.

Ook vertraging groei omzet in uitzendbranche
De jaar-op-jaaromzet in Nederland groeide in die periode met 8 procent, België kende zelfs een groei van 17,6 procent. Maar ook in de omzet is sprake van een groeivertraging.

Lees ook:
Twijfels over ‘positieve groeiverwachtingen’ uitzenders 
‘Positieve werkgelegenheidsverwachting zet niet door’
‘Alleen werkgelegenheid in zorg en uitzendbranche’
Groeitempo flexbranche neemt af

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer