ManpowerGroup lijdt onder crisis Europa

0

Het Amerikaanse flexbedrijf ManpowerGroup heeft de winst in het derde kwartaal zien dalen. Vooral in Europa was er minder vraag naar de diensten van de onderneming.

Ook een sterke dollar speelde Manpower parten, blijkt uit vrijdag bekendgemaakte cijfers.

De nettowinst kwam uit op 63,1 miljoen dollar (ruim 48 miljoen euro), tegen 79,6 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat is wel iets hoger dan de verwachting van analisten.

De omzet viel met 10,5 procent tot 5,17 miljard dollar. Tegen constante wisselkoers is dit een daling van 3,8 procent. In de Verenigde Staten daalde de omzet met 8,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eeder. In de rest van Amerika groeide de omzet daarentegen. ManpowerGroup haalt ongeveer twee derde van zijn omzet uit Europa. In Noord-Europa daalde de omzet tegen constante wisselkoers met 3,8 procent naar 5,2 miljard dollar. In Zuid-Europa was er sprake van een daling van 6 procent in de omzet. Deze kwam uit op 1,8 miljard dollar. Wanneer er niet met een constante wisselkoers gerekend wordt, is er sprake van een daling van 10,5 procent in Noord-Europa en 8,2 procent in Zuid-Europa.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer