Randstad ziet omzetgroei afzwakken

0

Uitzendorganisatie Randstad heeft de omzet in het derde kwartaal mede dankzij overnames opnieuw met dubbele cijfers zien groeien.

Gedurende het kwartaal nam het groeitempo echter af, zo meldde het concern donderdag.

De omzet van de op een na grootste uitzendorganisatie ter wereld klom afgelopen kwartaal met 12 procent tot 4,23 miljard euro. Afgezien van de overnames in de Verenigde Staten en Japan kwam de groei uit op 7 procent, tegen een toename op eigen kracht van 12 procent in het voorgaande kwartaal.

Tijdens het derde kwartaal ging de groei per werkdag licht achteruit, tot iets minder dan 7 procent in september. Die trend zette door in het begin van het vierde kwartaal, stelde het bedrijf. Randstad groeide opnieuw sterk in de VS, Frankrijk en Duitsland. In Nederland en Groot-Brittannië bleef de groei achter, mede door de sterke bezuinigingen van de overheid.

Randstad boekte een nettowinst van 79,5 miljoen euro. Dat was 10 procent meer dan een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) klom met 14 procent tot 175,1 miljoen euro. Net als de omzet kwam het resultaat daarmee iets lager uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. Zij hielden rekening met een omzet van 4,25 miljard euro en een ebita van 178 miljoen euro.

In Nederland nam de omzet voor het tweede achtereenvolgende kwartaal met 4 procent toe. De toename was opnieuw te danken aan de vraag vanuit de industrie. Bij de dochterondernemingen Tempo-Team en Yacht stonden de resultaten onder druk door de zwakke vraag vanuit de overheid.

In Duitsland en de VS namen de opbrengsten met 10 procent toe. In Frankrijk ging de omzet vorig kwartaal 9 procent omhoog in vergelijking met het voorgaande jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer