Uitzendbranche gaat alle hbo’ers helpen

0

De uitzendbranche gaat afgestudeerde hbo-studenten helpen bij hun zoektocht naar een baan.

Doordat de kwaliteit van een aantal hogescholen in ons land onder niveau is gebleken, maakten hbo-studenten zich zorgen om hun baankansen. De ABU heeft nu gezegd dat zij haar leden gaat mobiliseren om zich in te spannen banen op niveau te vinden voor afgestudeerde hbo’ers. Hiermee wil de brancheorganisatie voor uitzenders laten zien dat met de juiste motivatie en ervaring naast je studie het ook mogelijk is om een baan te vinden. USG People heeft zich als eerste bereid getoond om zich in te spannen voor de hbo’ers.

De ABU gaat zich inspannen voor alle afgestudeerde hbo’ers. Er worden daarbij geen studenten van een bepaalde hogeschool voorgetrokken, maar er worden ook geen hogescholen achtergesteld, zo heeft Remco Icke, woordvoerder van de ABU aan Flexmarkt laten weten.

Naast het zoeken van geschikte banen, zullen de uitzendbureaus zich ook inzetten om de afgestudeerden klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Hiervoor zullen zij bijvoorbeeld sollicitatietrainingen verzorgen.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer