CBS signaleert herstel arbeidsmarkt

0

De Nederlandse arbeidsmarkt vertoont voorzichtig herstel. Er wordt vooral meer gewerkt via detachering en payrolling.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het statistiekbureau maakte een eigen analyse van cijfers over het tweede kwartaal. In deze periode nam de werkloosheid af. Dat was eind vorig jaar ook al het geval, maar toen kwam dat doordat meer mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt. Nu wijst alles erop dat er ook daadwerkelijk meer mensen aan het werk gingen.

Meer detachering en payrolling
Het CBS wijst er verder op dat de lichte groei van het aantal vacatures doorzette. En voor het eerst in ruim twee jaar tijd nam het aantal banen niet af. Het aantal uitzenduren stijgt daarnaast al vijf kwartalen op rij. Er wordt vooral meer gewerkt via langlopende flexibele contracten, in de vorm van detachering of payrolling.

Wel nam de langdurige werkloosheid toe. In het tweede kwartaal was 40 procent van de 672.000 werklozen minimaal een jaar werkloos. Een jaar eerder was dat nog 36 procent.

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer