AamigoO mikt op omzet 200 miljoen in 2014

0

Uitzendgroep AamigoO, sinds vorige week genoteerd aan de Amsterdamse beurs, heeft uitzender Source overgenomen.

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Onder de naam AamigoO Groep streeft het nieuwe bedrijf naar een omzet van 200 miljoen euro in 2014. Als er in de tussentijd grote acquisities worden gedaan, kan dat doel eerder worden gehaald. Afgelopen jaar boekte Source naar verwachting een omzet van 120 miljoen euro. De activiteiten van AamigoO leverden vorig jaar nog geen noemenswaardige omzet op.

De meeste groei wordt verwacht van de internetactiviteiten van de nieuwe uitzendgroep, zei bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries van grootaandeelhouder Value8 tegen het ANP. "Werknemers en zelfstandigen zoeken steeds meer via internet naar werk. Daar speelt AamigoO op in", aldus de voormalige voorman van de Vereniging van Effectenbezitters. "We hebben hoge verwachtingen van het internetportaal van AamigoO."

AamigoO is een activiteit van jonge ondernemers uit Utrecht die werkgevers en werkzoekenden online aan elkaar proberen te koppelen. "Het zijn jonge maar zeer ervaren internetondernemers, die in staat moeten zijn het portaal tot een succes te maken", aldus De Vries.

Door de overname van Source wordt AamigoO actief in alle schakels van de uitzendbranche. Source houdt zich bezig met detachering, payrolling en contractbeheer. Het bedrijf bestaat ruim tien jaar en bedient klanten als IBM Nederland, Getronics Nederland, TAQA Energy en Maxeda Nederland.

Source heeft de crisis van de afgelopen jaren goed doorstaan, stelde De Vries. "Het is tegen de stroom in groter gegroeid. We zijn er trots op investeerder te zijn in een bedrijf dat groeikansen weet te realiseren en een enorme potentie heeft."

AamigoO kreeg eind 2010 een beursnotering door middel van een zogeheten omgekeerde overname. De activiteiten van het bedrijf zijn onderdeel geworden van EDCC, dat slechts een lege beurshuls was. In ruil daarvoor hebben de eigenaren van AamigoO nieuwe aandelen EDCC gekregen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer