ABU: correctie uitzenduren en -omzet januari

0

In tegenstelling tot eerdere publicatie zijn in periode 1 (week 1-4) het aantal uitzenduren en de –omzet niet met 11% gestegen, maar met 8%.

In de berekening van de marktmonitor van periode 1, zijn als gevolg van een verkeerde aanlevering, teveel uren opgenomen. Deze zijn er door de uitvoerder van de marktmonitor niet uitgehaald. Dit leidt ertoe dat de groeicijfers (uren / omzet) moet worden aangepast, zo laat de ABU weten. De eerder gepubliceerde cijfers over periode 1 zijn dus niet juist.

In periode 1 (week 1 – 4) steeg het aantal uitzenduren met 8% en de uitzendomzet nam toe met 8%. De groei van het aantal uitzenduren en –omzet in periode 1 is als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De administratieve sector is gegroeid met 3% (was 5%) in uren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ook de omzet nam toe met 6% (was 7%).
  • De uren in de industriële sector vertonen een stijging van 7% (was 11%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 6% (was 10%).
  • Het aantal uren in de technische sector steeg met 22% (was 25%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 19% (was 21%).

De uitzendmarkt toont sinds het najaar van 2013 tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.

De groei trok vanaf begin mei vorig jaar flink aan ten opzichte van de eerste vier maanden van 2014. Sinds die periode neemt het aantal uitzenduren maandelijks met 6 à 10 procent toe.

Bron: ABU

Lees ook: Uitzenduren en -omzet in 2014 met 7% gegroeid

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer