Meer omzet en hogere winst DPA

0

In 2014 groeide de omzet van DPA met 20,7 procent tot 85,8 miljoen euro.

In 2013 bedroeg de omzet nog 71,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers van detacheerder DPA. De brutowinst voor bijzondere en eenmalige baten en lasten steeg naar 21,8 miljoen euro (2013: 17,5 miljoen).

Overname Fagro
Deze omzetgroei is voor een belangrijk deel gerealiseerd door het consolidatie-effect van overnames gerealiseerd in 2013 en door de overname van Fagro in 2014. Het aandeel in de omzet door de inzet van professionals in loondienst is toegenomen: organisch steeg deze omzet met 5% ten opzichte van 2013.

Finance, Banking & Insurance
Ook in 2014 heeft het segment Finance, Banking & Insurance het grootste aandeel in de omzet. De omzetgroei in dit segment is in 2014 hoofdzakelijk veroorzaakt door de overname van Fagro.
In het segment Techniek & ICT is eveneens een forse groei gerealiseerd, mede door het consolidatie-effect van de in 2013 overgenomen bedrijven Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs en Ingenieursbureau Technipower.

Autonome groei en gerichte acquisities
‘De afgelopen vier jaar heeft onze onderneming een gestage transformatie doorgemaakt. We liggen goed op koers en zijn vastbesloten om ons verder te versterken. We blijven ons onverminderd richten op het versterken van onze concurrentiepositie, het vergroten van ons marktaandeel door autonome groei en gerichte acquisities en het beheersen van de kosten’, zo zei Eric Winter, CEO van DPA, in een toelichting op de cijfers.

Bron: DPA

Lees ook: Veelbelovende halfjaarcijfers detacheerder DPA

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer