ABU: groei uitzendbranche zet door

0

De groei die de uitzendbranche in 2010 liet zien, zet ook in het nieuwe jaar door.

In periode 1 (week 1-4) groeide zowel het aantal uitzenduren als de uitzendomzet met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In deze eerste periode van 2010 daalde het aantal uitzenduren en de uitzendomzet nog.

De stijging van het aantal uitzenduren en de uitzendomzet is afkomstig uit de industriële sector en de technische sector. In de industriële sector nam het aantal uren toe met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam met 18 procent toe. Het aantal uren in de technische sector steeg met 31 procent en de omzet nam toe met 27 procent.

In de medische en administratieve sector was echter geen sprake van groei. In de medische sector daalde het aantal uitzenduren met 11 procent ten opzichte van periode 1 in 2010. De omzet nam met 14 procent af. De administratieve sector is gedaald met 2 procent in uren en de omzet bleef ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gelijk.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer