ABU: Groei uitzendwerk zet door

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is verder gegroeid. In periode 9 (week 33 – 36) steeg het aantal uitzenduren met 8% en de uitzendomzet nam toe met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor de uitzendsector ABU dinsdag heeft gepubliceerd. Periode 9 is de periode van 11 augustus tot en met 7 september. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

De groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendbranche is in periode 8 als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De administratieve sector is gegroeid met 6% in uren, ook de omzet nam toe met 6%
  • De uren in de industriële sector vertonen een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 7%
  • Het aantal uren in de technische sector steeg met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 13%

Vorige periode (8) was er ook al een forse stijging van het aantal uitzenduren en de omzet in de uitzendsector.

Bron: ABU/ANP

Lees ook: ABU: uitzenduren en uitzendomzet fors gestegen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer