App ‘Diversiteit Loont’ blijkt te werken

0

Een pilot waarbij 39 intercedenten van uitzendbureaus zich met behulp van een speciale app lieten trainen in ‘selecteren zonder vooroordelen’ blijkt een succes.

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) heeft in samenwerking met 10 uitzendwerkgevers en 39 intercedenten getest of de app ‘Diversiteit Loont’ zou bijdragen aan hun inzicht in eigen vooroordelen. Ook is getoetst of intercedenten in discriminerende situaties op juiste wijze handelen volgens de wet.

‘Onbewuste’ vooroordelen
62% van de deelnemende intercedenten zegt zich bewuster te zijn van de eigen ‘onbewuste’ vooroordelen. Ze geven aan dat ze zich nu nog meer verdiepen in de kandidaten, ze doen minder snel aannames, stellen meer vragen en proberen meer neutraal in hun gesprek te staan. Ruim 86% meent dat de app een positieve bijdrage heeft geleverd aan het verhogen van zijn of haar inzicht in het thema discriminatie. 96% van de deelnemers kunnen op een juiste wijze volgens de wet handelen in discriminerende situaties. 83% vindt een app een geschikte methode om te leren, en met name de kennis op te frissen. 72% van de intercedenten geeft aan door de app een ambassadeursrol voor het thema te kunnen vervullen naar collega’s.

Reacties ASA Talent en Timing
Carlijn Rambonnet, vestigingsmanager ASA Talent: ‘Wij vinden het belangrijk dat mensen gelijk worden behandeld ongeacht waar ze vandaan komen en hier handelen we ook naar. Toch hebben we gemerkt dat we hier met zijn allen nog beter op kunnen letten. Leren en kennis delen middels een app is een makkelijke en snelle manier om je kennis te vergroten.’

Mark Grootte Bromhaar, intercedent Timing: ‘Bewust zijn van discriminerende vragen en eisen in het selectieproces staat bij ons hoog in het vaandel. Door alle verschillende casussen in de app te bespreken met het team, maken we het onderwerp toegankelijker en werken we gezamenlijk aan het voorkomen van arbeidsmarktdiscriminatie.’


Gezien het succes van de app zal STOOF het aantal gebruikers gaan uitbreiden.

Bron: STOOF

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer