ABU: industriële sector zorgt voor herstel in uitzendmarkt

0

De omzet en het aantal uren zijn in periode zes gestegen, meldt uitzendkoepel ABU. Over het eerste half jaar van 2010 is echter een krimp te zien ten opzichte van een jaar eerder.

Het aantal uren is in periode zes (week 21 tot en met week 24) toegenomen met 5 procent, terwijl de omzet is gegroeid met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De groei kwam met name uit de industriële en de technische sector. Het aantal uren in de industrie steeg met 19 procent, terwijl de omzet met 20 procent toenam. In de technische sector groeide het aantal uren met 8 procent in vergelijking met vorig jaar, terwijl de omzet met 7 procent toenam. De administratieve en de medische sector lieten daarentegen juist krimp zien.

Het eerste half jaar van 2010 kromp ten opzichte van 2009. Het totaal aantal uren is 3 procent gedaald ten opzichte van het eerste half jaar van 2009 en ook de omzet nam met 3 procent af. De grote dalers waren de medische en de administratieve sector. Ook de technische sector nam in het eerste half jaar af. De industriële sector vertoont daarentegen ook over het eerste half jaar al een groei van 10 procent in uren en 11 procent qua omzet.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer