ABU: lichtere groei uitzendsector

0

In periode 2 (week 5 – 8) is het aantal uitzenduren met 9% toegenomen en de omzet is met 10% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers die de ABU vandaag heeft bekendgemaakt.

De groei van het aantal uitzenduren en – omzet is in periode 2 (week 5-8) als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 8%
  • Ook de uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 11%
  • Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 12%.

De groei is hiermee lager dan in de voorgaande periode (periode 1). In de eerste maand van dit jaar groeide het aantal uitzenduren met 15% en de uitzendomzet met 16%.

Bron: ABU

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer