ABU: omzet uitzendbranche groeit 11%

0

In de eerste periode van 2018 is het aantal uitzenduren met 8% gestegen en de omzet van uitzendbureaus steeg met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft de ABU vandaag bekendgemaakt.

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet is in periode 1 (week 1 – 4) als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • administratieve sector: een stijging van 2% in uren en een stijging van 3% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: een stijging van 13% in uren en een stijging van 18% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 11% en de omzet is gestegen met 14% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In de voorgaande periode (periode 13, 2017) was de groei sterker dan in de eerste periode van dit jaar. De groei in de eerste periode ligt wel boven het gemiddelde van 2017.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer