ABU: omzet uitzendbranche met 20% gegroeid

0

Hoewel weer minder dan in de maand ervoor, maakt de uitzendbranche nog altijd een forse door. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 16% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU MarktMonitor over periode 8 (19 juli tot en met 15 augustus 2021)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren steeg met 20% en de omzet is gestegen met 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren steeg met 10% en de omzet steeg met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren steeg met 15% en de omzet steeg met 15% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Groei neemt ‘gewonere’ vormen aan

Bron: ABU

In het tweede kwartaal van dit jaar (periode 6, 5 en 4) steeg het aantal uitzenduren en omzet van de uitzendbranche explosief. Die enorme groei is te verklaren omdat die cijfers zijn vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En dat was de periode waarin de coronacrisis uitbrak en Nederland in een lockdown zat.
Maar ook vergeleken met de eerste maanden van vorig jaar – toen er nog geen coronacrisis bestond – was er in het eerste kwartaal van 2021 al sprake van groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendsector.
Wim Davidse (hoofdredacteur Flexmarkt, oprichter Dzjeng) stelt dan ook vast dat het herstel dat in de loop van het eerste kwartaal begon en in het tweede kwartaal ontplofte nu wat ‘gewonere’ vormen aanneemt. Dat is ook te zien in bovenstaande grafiek.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer