ABU: Uitzendbranche groeit 10 procent

0

In periode 3 van 2011 (week 9-12) is de uitzendomzet met 10 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Ook het aantal uitzenduren nam met 10 procent toe.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die de ABU dinsdag bekend heeft gemaakt.

Net als in periode 2 was in periode 3 de medische sector de enige sector waar de uitzendactiviteit nog niet groeide. Het aantal uitzenduren in de medische sector daalde in periode 3 met 8 procent. De uitzendomzet nam met 12 procent af.

De grootste groei was in de technische sector waar te nemen. Het aantal uitzenduren in deze sector steeg met 26 procent. De omzet groeide met 23 procent. In de industriële sector groeide het aantal uren met 14 procent en de omzet met 16 procent. Ook in de administratieve sector was een groei waar te nemen, al was deze kleiner van aard. Het aantal uitzenduren in de administratieve sector groeide met 1 procent, de omzet met 2 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer