Arbeidskapitaal verloren door gebrek aan flexibiliteit

0

Professionals zijn bereid om 35 procent meer te werken per week, als er ruimte is voor flexibele werkoplossingen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met Moneypenny. Er werkten 583 mensen mee aan het onderzoek, waarvan 89 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd was 46 jaar.

Gemiddeld genomen werken de respondenten 23,1 uur per week. Zij zouden gemiddeld 25 uru per week willen werken. Wanneer hen echter volledige flexibiliteit wordt geboden in de werkomstandigheden (bijvoorbeeld thuiswerken, zelf uren over de week verdelen), zouden zij wel 31,2 uur per week willen werken. Dit is een winst per werknemer van 8,1 uur, wat neerkomt om 35 procent ten opzichte van het huidige aantal arbeidsuren.

Marianne Sturman, directeur van Moneypenny: ‘De utikomst van dit onderzoek laat zien dat bedrijven veel meer uit hun arbeidskapitaal kunnen halen. In het bedrijfsleven bestaat nog een bepaalde voorzichtigheid omtrent flexibel werken en dat is echt een gemiste kans.’
 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer