Werkgevers vrezen inperking werkvergunningen

0

De drie grote werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO-Nederland doen als Raad van de Centrale Ondernemingsorganisaties (RCO) een beroep op minister Henk Kamp (Sociale Zaken) om zijn aangekondigde beleid ten aanzien van tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren te herzien.

Kamp wil vanaf 1 juli alleen nog in uitzonderingsgevallen een werkvergunning verlenen, de werkgevers zien daardoor vooral de land- en tuinbouw in de knel komen.

De drie organisaties hebben daarover dinsdag een brief gestuurd aan Kamp. De bewindsman stelt dat er genoeg mensen in Nederland zijn om het werk te kunnen doen: Mensen die nu iets anders doen, werklozen of Polen of andere Oost-Europeanen die hier al zijn. Volgens de werkgevers is dat slechts theorie. ‘Het theoretische aanbod blijkt feitelijk niet beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt.’
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer