ABU: Uitzendbranche groeit met 12 procent

0

In periode 12 (week 45 -48) zijn zowel het aantal uitzenduren als de uitzendomzet met 12 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de ABU Marktmonitor.

De ABU zag het totaal aantal uitzenduren voor de achtste achtereenvolgende periode toenemen, na meer dan twee jaar van krimp.

In de medische sector was er in periode 12, net als in periode 11, sprake van een daling van het aantal uitzenduren en de uitzendomzet. In deze sector daalde het aantal uren met 13 procent en de omzet nam met 17 procent af.

In periode 11 had de administratieve sector ook nog met een krimp te maken. In periode 12 kon deze sector echter weer groeien. De administratieve sector is gegroeid met 2 procent in uren en 3 procent in omzet.

De uren in de industriële sector vertonen een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 21 procent. Het aantal uren in de technische sector steeg met 29 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 26 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer