ABU: uitzenduren en omzet branche blijven stijgen

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is aan het begin van de zomer verder gegroeid. In periode 7 (week 25 – 28) steeg het aantal uitzenduren met 6% en de uitzendomzet nam ook toe met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Periode 7 (16 juni tot en met 13 juli) telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

De groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendbranche is in periode 7 als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • de administratieve sector is gegroeid met 5% in uren, en ook de omzet nam toe met 5%
  • de uren in de industriële sector vertonen een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam ook toe met 6%
  • het aantal uren in de technische sector steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 8%

Uitzendmarkt herstelt

De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei is sinds begin mei van dit jaar aanzienlijk aangetrokken ten opzichte van de eerste 4 maanden van dit jaar.

Bron: ABU/ANP

Lees ook: ABU: uitzenduren groeien sterk door

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer