NVUB zet transitiepool open

0

De Nederlandse Vereniging voor Uitzend- en Bemiddelingsbedrijven (NVUB) zet vanaf 31 juli de door haar ontwikkelde transitiepool open, zodat betrokkenen in de branche hun propositie kunnen versterken.

Aanleiding is een recente uitspraak van de reclame code commissie, waarbij is geoordeeld dat payrolling niet alle juridische risico’s wegneemt voor werkgevers.

Arbeidsverhouding ‘werknemer en werkgever’
De reclame code commissie stelt dat er in een veel gevallen een arbeidsverhouding tussen ‘werknemer en werkgever’ is ontstaan en niet tussen ‘werknemer en payroller’. Volgens rechterlijke uitspraken speelt mee dat payrollers geen vraag & aanbod bijeenbrengen (allocatiefunctie), maar simpelweg door opdrachtgevers geworven en aangebrachte medewerkers verlonen.

Transitiepool
Om in deze situatie verandering te brengen, kunnen bedrijven op www.transitiepool.nl in een besloten systeem kandidaten, waarvoor (tijdelijk) geen werk is, bij elkaar aanbieden. Voor payrollers is dit dé kans om een allocatiefunctie toe te voegen aan hun diensten, waardoor de juridische risico’s voor werkgevers verminderen.

Uitzendbedrijven en payrollers
Op verzoek van de werkgever maken kandidaten hun profiel aan op www.de-inschrijving.nl, waardoor er een kwalitatief goed CV in de database aanwezig is. Het zoeken naar kandidaten en het plaatsen van vacatures is voor werkgevers gratis. Detachering-, uitzendbedrijven en payrollers betalen voor deze dienst.

De transitiepool wordt ook opengesteld voor mensen die thans geen werk hebben en weer aan de slag willen. Middels www.de-inschrijving.nl kunnen deze mensen zich aanmelden en hun CV aanmaken en verrijken middels bewezen analyses.

ANP

Lees ook: NVUB start pilot transferpool

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer