Brunel verwacht hogere omzetgroei voor 2011

0

Detacheerder Brunel heeft de omzetverwachting voor dit jaar woensdag verhoogd. Volgens het bedrijf houdt de sterke groei van de afgelopen kwartalen in de rest van het jaar aan.

Bedrijfsresultaat in derde kwartaal verdubbeld
In het derde kwartaal zag Brunel de omzet met 42 procent groeien tot 244,2 miljoen euro. Dat was ruim boven de door analisten voorspelde omzet van 218 miljoen euro. De brutowinst van Brunel steeg met bijna een derde tot 48,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat voor aftrek van belasting en rente verdubbelde ruimschoots ten opzichte van 2010, tot 16,7 miljoen euro.

‘Groei in vierde kwartaal’
Brunel, detacheerder van ingenieurs voor grote industriële bedrijven zoals Siemens en oliemaatschappijen zoals Exxon Mobile, zegt in een persbericht een ´solide´ vierde kwartaal te verwachten voor zijn Energie divisie, door grote nieuwe projecten in Australië en door de verhoogde behoefte aan mensen bij het al bestaande Australische project Kipper Tuna Turrum.

‘Voorzichtig over Europese vooruitzichten’
Brunel voorziet een voortzetting van de groei in het vierde kwartaal, maar blijft ‘voorzichtig’ in haar vooruitzichten voor wat betreft de Europese markt. “De economische en monetaire omstandigheden zijn nog onzeker en kunnen de markten waarin wij actief zijn beïnvloeden,” aldus Brunel in een persbericht.

Brunel uitzondering
Rabobank-analisten, noemen Brunel de uitzondering op de regel. Het is de enige uitzender die zij in een recent rapport over de Europese uitzendsector niet hebben afgewaardeerd, aldus het Financieele Dagblad.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer