CBS: opnieuw meer uitzendwerk

7

Het aantal uitzenduren is in het derde kwartaal van dit jaar met 3 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal.

Het was het tweede kwartaal op rij waarin het aantal uitzenduren toenam, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De afgenomen vraag naar goederen en diensten leidde in de tweede helft van 2008 en ook vorig jaar tot minder werk voor uitzendkrachten. Dit jaar is de vraag weer aangetrokken. Bovendien zijn de ondernemers in de uitzendbranche de laatste maanden zeer positief over de toekomstige personeelssterkte.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

7 reacties

 1. arnold huisman op

  dikke bulshit,ik ben al een jaar werkloos en kom met mijn 43 jaar niet als uitzendkracht aan het werk,omdat de werkgever liever een jongere werknemer heeft.
  Dus laat die reclame van randstad maar van de tv verdwijnen,want voor 40 plussers is er geen kans op werk zelfs niet als uitzendkracht.

 2. Met alle respect Arnold, dat jij geen baan kan vinden wil niet zeggen dat het artikel bullshit is. Wel een vervelende situatie voor je.

  Het is duidelijk dat de markt een beetje aantrekt. Nu maar hopen dat het door (blijft zet (ten)

 3. Dag Arnold,

  Vraag me trouwens ook af in welke branche je dan werk zoekt en wat je ervaring is? Misschien ook wel handig om dat erbij te vermelden.

 4. Het is helaas zo dat veel mensen boven de veertig heel moeilijk aan het werk komen. Ik ken mensen uit de ict en de bouw en ook in de glastuinbouw is veertig al oud helaas. Dus niet de bla bla verhaaltjes van wat voor werk deze mensen zoeken. Want helaas bestaat de uitzend wereld uit een heleboel blabla. het is gewoon waar deze mensen die toch graag willen werken komen moeilijk aan het werk.

 5. Het is een artikel dat gaat over de stijging van het aantal uitzenduren. Het gaat niet over het feit dat bepaalde leeftijd categorieen geen baan hebben. Waarom wordt een uitzendbureau daar op aangesproken? Als de markt dusdanig is dat er veel 40 ers gevraagd worden zal een uitzenbureau daar best op in willen springen. Het maakt hen niet uit of ze nu aan 20 ers of 40 ers verdienen. Denk daar maar eens over na.

Reageer