CIETT-rapport toont belang uitzendwerk

0

De uitzendbranche speelt een belangrijke rol in de wereldwijde werkgelegenheid. De Nederlandse flexmarkt toont een sterkere groei dan gemiddeld.

Dat de uitzendbranche bijdraagt aan de werkgelegenheid wereldwijd blijkt duidelijk uit het meest recente rapport van CIETT (International Confederation of Private Employment Agencies).

Vooral voor starters op de arbeidsmarkt en herintreders is het uitzendbureau een belangrijke opstap. Dat geldt ook voor mensen die van baan wisselen of in een andere sector gaan werken, zo stelt het rapport. In 2014 zijn wereldwijd 71,9 miljoen mensen aan het werk geweest via uitzend- en werving & selectiebureaus, waarvan 11,3 miljoen in Europa en Nederland telde in 2014 701.000 bemiddelde flexkrachten (209.000 fte’s).

Omvang uitzend- en werving & selectiebureaus
Van de wereldwijde beroepsbevolking werkt gemiddeld 1,6% via een uitzendbureau. De penetratiegraad in Nederland ligt hoger met 2,7%. De omvang van de uitzend- en werving & selectiebureaus bedraagt wereldwijd 450 miljard euro in 2014. In Europa bedraagt de totale omzet in de sector bijna 133 miljard euro.

Groei Nederland
De cijfers van CIETT over 2015 tonen aan de Europese uitzendmarkt groeit (toename aantal uitzenduren), waarbij onder meer Nederland consistent sterker groeit dan gemiddeld en grote landen als Duitsland en Frankrijk aanzienlijk minder groei laten zien.

 

Het hele CIETT-rapport is online te lezen.


Bron: CIETT

 

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer