DPA hard geraakt door recessie

0

Detacheerder DPA is afgelopen jaar hard geraakt door de recessie. Door de verslechtering van de arbeidsmarkt liep de omzet met 27 procent terug, tot 51,3 miljoen euro.

Daardoor werd een nettoverlies van 7,6 miljoen euro geleden. Dat maakte DPA vrijdag bekend.

DPA Group ontving vorig jaar aanzienlijk minder opdrachten, vooral vanuit de ICT en financiële dienstverlening. Van herstel was afgelopen maanden nog geen sprake. De markt voor gespecialiseerde detachering is in het najaar van 2009 volgens DPA zelfs verder verslechterd. Dat bracht het bedrijf zover in de problemen dat er in november een lening van enkele grootaandeelhouders nodig was om een plotseling liquiditeitstekort te bestrijden.

Eerder deze week maakte DPA al bekend dat het vanwege de moeilijke marktomstandigheden afziet van de overname van branchegenoot WR Leading in Finance. In februari maakte DPA bekend WR over te nemen voor 27,8 miljoen euro, deels in aandelen en deels in contanten. WR is een van de grotere detacheerders van financieel specialisten in Nederland.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer