Nieuwe cao callcenters verbetering voor jongeren

0

Er is een principeakkoord bereikt voor de nieuwe cao voor medewerkers van facilitaire callcenters.

Tijdens de looptijd van de cao, die twee jaar is en ingaat per 1 mei 2010, zullen de jeugdlonen afgeschaft worden. Dit jaar krijgt iemand die jonger dan 19 jaar is het loon van een 19-jarige. In 2011 krijgt iemand die jonger dan 19 jaar is het loon van een 20-jarige.

Voor alle werknemers geldt een structurele loonsverhoging van 0,5 procent per 1 oktober 2010 en per 1 oktober 2011. Ook wordt er tweemaal een eenmalige uitkering uitgekeerd. Per 1 april 2011 zal deze 0,5 procent bedragen en per 1 april 2012 0,75 procent. Voorwaarde hiervoor is wel dat de medewerker tenminste drie maanden in dienst is.Ook is er afgesproken dat de reiskostenvergoeding voor het eigen vervoer met 2,5 procent verhoogd wordt.

De bepalingen uit de cao voor facilitaire callcenters ten aanzien van het salaris, salarisaanpassingen en reiskosten, zijn ook van toepassing op uitzendkrachten, vanaf de aanvang van de uitzendovereenkomst.

Behalve over beloning en reiskosten, zijn er protocolafspraken gemaakt over ontwikkeling en opleiding.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer