Detacheringsregels in strijd met EU-afspraken

6

Bedrijven in Nederland die tijdelijk gebruik willen maken van Bulgaarse of Roemeense werknemers, moeten daarvoor ten onrechte een werkvergunning aanvragen.

Volgens de Europese Commissie is de Nederlandse regelgeving over detachering in strijd met de EU-afspraken over het vrij verrichten van diensten.

Het dagelijks bestuur van de EU heeft dat donderdag aan Nederland laten weten. De Europese Commissie eist binnen twee maanden een bevredigend antwoord van Nederland. Blijft dat uit, dan stapt ze naar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

6 reacties

 1. Met de huidige werkloosheid in Nederland kunnen wij al onze vacatures (en zeker die waarvoor Roemenen en Bulgaren voor worden ingezet) prima zelf invullen.

  Het moet een keer ergens ophouden al die gasten die hier de afgelopen 2-4 jaar heen zijn gekomen zitten nu in de WW, ZW of bijstand. Kinderbijslag erbij, toeslagje hier toeslagje daar.

  We zijn helemaal gek geworden hier in dit land.

 2. Nederlanders zijn in basis te beroerd om die vacatures in te vullen, anders waren al die gasten niet deze kant opgekomen.

  Daarnaast zitten die gasten NIET in de ww, zw of bijstand. Als er geen werk meer is gaan ze terug, TERWIJL ze WEL de afdrachten voor ww, zw etc etc hebben gedaan. Dus gewoon rustig ademhalen en aan de slag gaan

 3. Ik ben het wel eens met bovenstaande reactie. Ik denk ook dat we een groter probleem hebben indien deze functies niet vervuld worden hetzij door Polen, Roemenen of wat dan ook. Daarnaast is het zo dat het grootste deel van deze werknemers weer vertrek indien de opdracht is afgelopen. Veel langdurige werklozen willen dit werk gewoon niet meer doen.

 4. Zij komen de vacatures vervullen waar het gros van de Nederlanders het salaris veel te laag voor vinden en zoals ze zelf zeggen, hun bed niet voor uitkomen.. Trust me, werk op een uitzendburo en er is werk genoeg echter de nederlanders van tegenwoordig zijn verwend. En als ze al een baan hebben komen ze dagelijks te laat of gewoon niet eens opdagen..

 5. Wouter Veer op

  Wat is het verschil tussen Nederlanders enerzijds en Bulgaren, Roemenen, Polen anderzijds? Waarom wil de ene wel dat soort werk doen en de ander niet?

  Genetisch is er echt geen verschil hoor. Het komt natuurlijk door onze verzorgingsstaat. WW, WAO, ZW, bijstand, etc. Zodra het in Oost Europese landen een paar generaties net zo goed gaat als het hier is gegaan, ontstaat dat daar ook.

  Moeten we de verzorgingsstaat dan maar afschaffen? Nee, dat gaat wat ver, maar laten we wel het verband zien tussen de bereidheid om te werken en het luxe alternatief als je dat niet doet.

 6. Raoul | Payper op

  De EU heeft natuurlijk volstrekt gelijk. Betreffende landen zijn toegetreden tot de EU echter t.a.v. vrij verkeer van arbeid wordt gediscrimineerd door een overgangsregime in te stellen. Het argument dat Donner gebruikt is de oplopende werkloosheid in NL en banen behouden voor nederlanders. Dit is klinkklare onzin (reden boven genoemd), verkiezingsretoriek van Donner dus.

Reageer