Franse uitzender Proman neemt Agilitas (Luba) over

0

Agilitas Group heeft een nieuwe aandeelhouder, Proman, een grote Franse speler in uitzenden en human resources. Hiermee breiden de Fransen hun activiteiten in België en Nederland uit.

Na afronding van de operatie zullen Agilitas en Proman samen de 6e grootste Europese speler zijn in uitzendarbeid en human resources met een globale omzet van 2,8 miljard euro in 2019.

Gilde Buy Out Partners, de Belgisch-Nederlandse investeringsmaatschappij die in september 2016 Agilitas van de Vlaamse overheid kocht, blijft een belangrijke minderheidsaandeelhouder, net als het management van Agilitas.
De in 1980 opgerichte Agilitas Group is een dienstverlener in human resources met de merken Agilitas, Amplo en Ascento in België, en Luba en E&A in Nederland. De groep telt een 150-tal uitzendkantoren, waarvan 81 in België, 61 in Nederland, 10 in Polen en 1 in Kroatië.
Agilitas Group groeide de voorbije drie jaren aanzienlijk sinds de overname door de investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners tot een omzet van ruim boven een half miljard euro. De groep heeft meer dan 800 medewerkers in dienst.

Deze transactie is onderworpen aan de goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteiten. De goedkeuring wordt eind februari verwacht.

Bron: Agilitas Group

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer