Hans Kamps, voormalig voorzitter ABU, overleden

0

In een memoriam meldt branchevereniging ABU het overlijden van voormalig voorzitter Hans Kamps. Kamps overleed op 70-jarige leeftijd na een kort ziekbed.

Kamps was van 1999 tot 2014 voorzitter van de ABU. Daarnaast was Kamps onder meer voorzitter van Jeugdzorg Nederland, lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), columnist van Het Financieele Dagblad, actief bij VNO-NCW, adviseur van het presidium van de Tweede Kamer, bekleede hij vele commissariaten en was hij actief bij FNV. Hij was daarmee steevast een de 200 meest invloedrijke mensen in Nederland, volgens de Volkskrant.

Kamps opende deuren

Kamps speelde een belangrijke rol in de waardering en ontwikkeling van de uitzendsector. Door zijn contacten en de energie die hij erin stopte opende hij deuren. De ABU over haar erelid: “Hij liet de sociale en innovatieve kant zien en liep tegelijk niet weg voor de problemen in de sector. Hij heeft vele deuren geopend, op alle niveaus, die daarna door de ABU werden platgelopen.

Kamps was een belangrijk voorvechter van de uitzendbranche: “Wij zullen blijven uitleggen wat onze rol in de arbeidsmarkt is. En als we het hebben verteld, vertellen we het opnieuw. En opnieuw, want ons werk is nooit af.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer